top of page

Ontmoet ons team

4O6A8914 1.jpg

Richard

Algemeen directeur

4O6A9131 1.jpg

Tamara

Office manager

4O6A8965 1.jpg

Karlo

Productieleider

4O6A9034 1.jpg

Barbara

Administratief medewerkster

4O6A9040 1.jpg

Bas

Productiemedewerker & kantoor medewerker

4O6A8897 1.jpg

Tom

Productiemedewerker & magazijn manager

4O6A8938 1.jpg

Chantal

Productiemedewerkster

female.jpg

Shéree

Administratief medewerkster

istockphoto-1427214872-612x612.jpg

Stijn

Productiemedewerker

istockphoto-1427214872-612x612.jpg

René

Productiemedewerker

female.jpg

Aleksandra

Productiemedewerkster

Op deze pagina zal er te zijner tijd een tijdlijn ontstaan van alle belangrijke gebeurtenissen die het merk A. Dugast BV hebben gevormd tot wat het nu is.

4O6A9102 1.jpg

Remko

Sales Manager Vittoria Noord Europa

4O6A9009 1.jpg

Ferdinand

Sales Promoter Vittoria BeNeLux en Duitsland

A. Dugast werd in 1972 opgericht door André Dugast, een Fransman die in de buurt van Parijs woonde. Uniek aan de werkwijze van André Dugast was dat zijn producten niet per post werden verzonden en dat hij geen betaling achteraf accepteerde. De banden konden alleen worden opgehaald bij een postkantoor in de buurt van het huis van André Dugast, op deze manier had hij geen last van pottenkijkers. Of hij kwam onverwachts opdagen bij een race met een bestelling voor een renner. De bestelling moest contant betaald worden, als je niet genoeg contant geld bij je had nam hij je bestelling weer mee naar huis.

André Dugast werkte volkomen alleen, had geen eigen mallen voor de verschillende profielen en werkte op een unieke manier. Richard Nieuwhuis bood een oplossing voor veel rijders die banden wilden bestellen bij A. Dugast. Richard heeft al op een jonge leeftijd kennis gemaakt met de wielerwereld wat er toe leidde dat hij zijn hele leven al met fietsen heeft gewerkt. Tijdens zijn carrière in de wielerindustrie was hij ook werkzaam in Frankrijk, wat hem de mogelijkheid bood om banden bij André Dugast op te halen. Deze banden kon hij vervolgens naar de renners kon brengen. In 2001 raakte Richard in gesprek met André waar de bandenspecialist hem uiteindelijk vroeg om A. Dugast over te nemen. Na enig nadenken besloot Richard in 2002 het bedrijf over te nemen om vervolgens zijn denkwijze toe te passen binnen het bedrijf.

Er zijn veel dingen veranderd sinds Richard A Dugast overnam. Richards belangrijkste doel was om het bedrijf te moderniseren, de naamsbekendheid te vergroten en het grootste deel van de productie in eigen beheer uit te voeren. Zo behoorde de speciale bezorgmethode van André Dugast al snel tot het verleden, Richard schakelde namelijk de hulp van transportbedrijven in om de producten bij de klanten thuis af te leveren. In 2003 werd het eerste officiële A Dugast profiel, de Typhoon, gepresenteerd op de markt. Richard en zijn team hebben het bekende 'Typhoon' profiel geoptimaliseerd door er een radius control aan toe te voegen. De productie van A Dugast tubes werd verplaatst van Frankrijk naar Deurningen, een klein dorp in het oosten van Nederland. Al snel werd het duidelijk dat de invloeden en denkwijze van Richard een positieve invloed hadden op de naamsbekendheid van A Dugast, en werd de productiehal al snel te klein. Dit zorgde voor moeilijkheden tijdens het productie proces waardoor er al snel op zoek moest worden gegaan naar een grotere werkruimte dat de mogelijkheid bood om het merk verder te laten groeien.

Tijdens de zoektocht naar het nieuwe pand zijn veel verschillende nieuwbouwprojecten bekeken. Tijdens een gesprek met een aannemer kwam een productiehal in Hengelo (een stad in het oosten van Nederland) ter sprake. Aanvankelijk was het de bedoeling om deze productiehal als tussenoplossing te gebruiken totdat er een concreet plan voor een nieuwe productiehal werd opgesteld. Omdat de overstap naar een grotere ruimte noodzakelijk was, werd al snel besloten om te verhuizen naar de productiehal in Hengelo en van daaruit verder te zoeken. Naast een nieuwe productiehal is er ook veel tijd en geld geïnvesteerd in het ontwerp van nieuwe A. Dugast banden. De bekende cross profielen werden al snel ontwikkeld, naast de Typhoon werd het mogelijk om de Rhino te bestellen voor moddercursussen, en de Pipisquallo, Pipistrello en Small Bird voor cursussen met een natte ondergrond en zandparcours. Naast de cross profielen werden er ook mountainbike- en baanprofielen ontwikkeld en geproduceerd.

bottom of page