top of page
  • adugast

Reparatie van Dugast banden, wat zijn de mogelijkheden?

Bijgewerkt op: 30 nov. 2022


Omdat al onze banden gemaakt zijn van natuurlijke producten, is grondig onderhoud noodzakelijk. We raden daarom aan om de banden na elke fietstocht schoon te maken. Het kan echter voorkomen dat onderdelen van de banden, zoals het karkas, om verschillende redenen kapot gaan. Zijn deze banden dan nog te repareren? Ja, heel vaak is dit mogelijk! In deze blogpost verdelen we een band op in verschillende onderdelen en leggen we per onderdeel uit welke reparaties mogelijk zijn.


Let op: Wij raden u aan om cyclocross banden die gerepareerd moeten worden tussen februari en juli naar ons op te sturen, zodat de reparatie voor de start van het seizoen kan worden uitgevoerd!


Karkas

Mocht het blijken dat de band niet meer te gebruiken is omdat de kwaliteit van het karkas niet meer goed is, maar het profiel nog in goede staat is, dan is het mogelijk om het karkas te vervangen. Als u ons de gebruikte profielen opstuurt, kunnen wij een nieuwe band voor u maken met uw oude loopvlak. Omdat we de karkassen in verschillende opties en met verschillende toevoegingen (neopreen, kleur) aanbieden, is er geen vaste prijs voor deze reparaties. Door de gekozen opties voor ons product "Cross reparatie" te selecteren kunt u een prijsindicatie krijgen voor de reparatie.


Als u voor deze optie kiest, kunt u uw oude profielen samen met een briefje (met uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en de specificaties van de band) naar het volgende adres sturen:


A. Dugast Textielstraat 46 NL – 7575 CA Oldenzaal Nederland


De verzendkosten van de te repareren zijn voor eigen rekening.


Alle oude profielen dienen apart ingeleverd te worden (dus niet meer op de oude tube geplakt). Als dit eventueel niet lukt, kan u nog steeds de complete tube opsturen en proberen wij het profiel voor u te demonteren. Omdat dit de nodige werktijd in beslag neemt, vragen we hiervoor een vergoeding van € 3,00 (excl. BTW). Mocht het profiel hierdoor scheuren of onbruikbaar worden, nemen wij daar geen enkele verantwoordelijkheid voor. In dat geval zullen wij wel met u contact opnemen en u voorstellen een gebruikt profiel uit onze voorraad te gebruiken voor een nieuw karkas indien mogelijk.


Hoe moet ik de profielen demonteren?

1. Leg de band gedurende minimal 3 uur op kamertemperatuur (min. 20˚C), zodat hij soepel wordt. 2. Maak met de nagel de zijkant van het profiel los, tot het +/- 0,5 cm los is. 3. Neem het losse stuk en trek het aan die kant over 5 cm open. 4. Duw langzaam met de duim onder het profiel zodat je aan de andere kant van het profiel uitkomt. 5. Leg het profiel over je duim en trek het met stukjes van 1 tot 2 cm van het karkas af tot het volledige profiel los is. 6. Verwijder met de hand de losse lijmstukken.

!! gebruik geen agressieve middelen om de lijm te verwijderen anders kan het profiel niet meer gebruikt worden!!


Stootlint

Als het karkas, het profiel en de binnenband van de band nog in goede staat zijn, maar het stootlint is beschadigd (bijvoorbeeld gescheurd tijdens het verwijderen van de band van de velg), is het mogelijk om deze te repareren. Wij bieden deze reparatie aan voor een prijs van € 5,00 (excl. BTW) per band.


Mochten wij tijdens de beoordeling van de opgestuurde band tot de conclusie komen dat er naast het vervangen van het stootlint nog andere reparaties nodig zijn, dan nemen wij per e-mail contact met u op en bespreken de mogelijke opties en eventuele meerprijzen.


Als u voor deze reparatie kiest, kunt u uw oude band samen met een klein briefje (met uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en de door u gewenste breedte van het stootlint) naar het volgende adres sturen:

A. Dugast Textielstraat 46 NL – 7575 CA Oldenzaal Nederland


De verzendkosten van de te repareren zijn voor eigen rekening.


Binnenband


Wij bieden verschillende reparaties aan voor onze binnenbanden, variërend van een reparatie van de oude binnenband tot het vervangen van de kapotte binnenband door een nieuwe. De binnenband moet nagekeken worden om de reparatie uit te kunnen voeren (denk aan het aantal gaatjes en de schade aan de binnenband). Op het moment dat de lekke band naar ons wordt opgestuurd, zal een van onze medewerkers de band beoordelen en zal de noodzakelijke reparatie via e-mail worden gecommuniceerd voordat deze wordt uitgevoerd.

De mogelijke reparaties die wij aanbieden voor een binnenband zijn:

  • Nieuwe binnenband

Wanneer de schade aan de binnenband zo erg is dat plakken niet meer mogelijk is, bieden wij de mogelijkheid om de binnenband te vervangen. Het vervangen van een binnenband kost €16,00 (excl. btw).

  • Reparatie van de binnenband

Als het mogelijk is om de binnenband te plakken, kunt u kiezen voor deze reparatie. De kosten voor deze reparatie bedragen €5,50 (excl. BTW).

  • Ventiel vervangen

Als de binnenband niet lek is, maar de lucht ontsnapt uit het ventiel, is het ook mogelijk om het ventiel te vervangen. Het vervangen van een ventiel kost €5,50 (excl. BTW).


Als u kiest voor een reparatie van de binnenband kunt u uw oude band samen met een briefje (met uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en een briefje dat een reparatie van de binnenband noodzakelijk is) opsturen naar het volgende adres:

A. Dugast Textielstraat 46 NL – 7575 CA Oldenzaal Nederland


De verzendkosten van de te repareren zijn voor eigen rekening.

327 weergaven0 opmerkingen
bottom of page