top of page
  • adugast

Vittoria en A Dugast bundelen hun krachten in nieuw regionaal hoofdkantoor in Nederland

Bijgewerkt op: 30 nov. 2022

We bereiken een nieuwe mijlpaal in de samenwerking tussen Vittoria en A Dugast. De twee premium bandenmerken zullen vanaf nu een nieuwe en moderne thuisbasis delen in Nederland om zo hun samenwerking te verdiepen. Wij kijken reikhalzend uit naar de stralende toekomst voor ons.


Op 15 juni 2022 opent Vittoria Group officieel het nieuwe hoofdkantoor van Vittoria Noord-Europa en A Dugast. De investering omvat een pand van 1.200 m2 dat de basis vormt voor de commerciële activiteiten van Vittoria op de Noord-Europese markt en een vernieuwde fabriek voor A Dugast, strategisch gelegen in Oldenzaal, in het hart van wielerminnend Europa tussen de Benelux en Duitsland.


Vittoria’s klanten genieten van de voordelen van een thuisbasis in de belangrijkste fietsmarkt en daarnaast zal het gemakkelijker zijn om de Noord-Europese markten te bereiken dankzij het lokale hoofdkantoor. De productie van A Dugast is erg gebaat bij deze investering: de productiecapaciteit zal meer dan verdubbelen dankzij de aanschaf van nieuwe machines en het aannemen van meer personeel. Op deze manier kan A Dugast handmatig blijven produceren in Nederland.


In navolging van Vittoria Group’s inzet om zijn ecologische voetafdruk te verlagen in alle faciliteiten wereldwijd, zal het nieuwe kantoor volledig energieneutraal gemaakt worden, met zonnepanelen, gemoderniseerde verwarming en isolatie.


De omgeving van Oldenzaal kent een uitgebreid fietsnetwerk van on- en offroad fietspaden, waardoor de nieuwe locatie met de fiets gemakkelijk bereikbaar is voor werknemers en bezoekers. Diezelfde fietsroutes zullen worden gebruikt voor het testen van onze banden in alle omstandigheden.


Het nieuwe kantoor zal de samenwerking tussen Vittoria en A Dugast intensiveren. Nadat A Dugast zich in 2021 heeft aangesloten bij Vittoria Group en in navolging van succesvolle projecten zoals de Vittoria tube made by A. Dugast, voor L’Eroica, is dit een logische volgende stap. Door het uitwisselen van kennis en intensief samenwerken aan projecten blijven zowel Vittoria als A Dugast groeien om nog betere banden te ontwikkelen, waarvan sommige al in 2022 op de markt komen.


Richard Nieuwhuis, Managing Director van A Dugast: “We zijn blij dat we, samen met Vittoria Group, kunnen investeren in deze state of the art locatie en de krachten kunnen bundelen om atleten en liefhebbers ook de komende jaren de beste handgemaakte banden te kunnen aanbieden”.


Stijn Vriends, President & CEO van Vittoria Group, voegt hieraan toe: “Vittoria en A Dugast staan voor kwaliteit en prestatie in de fietswereld. Met dit gezamenlijke regionale hoofdkantoor kunnen wij onze atleten en klanten nog beter van dienst zijn.”


377 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page