top of page
  • adugast

Wereldkampioenen-bandenleverancier A. Dugast wordt deel van Vittoria Group

Bijgewerkt op: 30 nov. 2022De Nederlandse fietsbandenproducent A. Dugast, leverancier van vele wereldkampioenen, wordt deel van Vittoria Group, waarmee het zijn marktleiderspositie verstevigt in speciale, handgemaakte katoenen en zijden tubes voor veldrijden, baan- en wegwielrennen. Door hun knowhow en capaciteiten te bundelen, kunnen A. Dugast en Vittoria nog geavanceerdere en innovatievere producten ontwikkelen, en fietsers laten winnen.


Het Nederlandse A. Dugast wordt onderdeel van de Italiaanse Vittoria Group, in een gezamenlijk opgesteld plan om de ontwikkelings- en productiemogelijkheden van beide fietsbandenmerken te versterken, voortbouwend op de innovatieve knowhow en gedeelde wereldwijde productiecapaciteiten.


Vittoria, in haar missie om de meest geavanceerde fietsbanden ter wereld te maken, zal gebruikmaken van A. Dugast's diepgaande markt-, product- en proceskennis op het gebied van katoenen en zijden tubes, en de unieke reputatie in de industrie als een expert van hoogwaardige speciale fietsbanden. De activiteiten van Vittoria in Italië en Thailand zullen dus profiteren van de innovatieve kracht van A. Dugast, om zo nieuwe mogelijkheden te bieden aan fietsers.De productiefaciliteiten in Nederland zorgen voor een meer gebalanceerde productievoetafdruk voor de hele Vittoria Group. En dankzij de A. Dugast-fabriek kunnen Vittoria-klanten ook bediend worden met speciale producten en gelimiteerde series. Als eerste voorbeeld zal de groep een exclusieve handgemaakte limited-edition tube voor "L’Eroica" maken die binnenkort zal worden gepresenteerd om de start van deze nieuwe fase te vieren.


Richard Plugge, algemeen directeur van de wielerploegen van Jumbo-Visma, reageert verheugd op het nieuws: “We werken al jaren succesvol samen met A. Dugast en Vittoria en kunnen rekenen op hun uitstekende producten en ondersteuning voor onze renners. Ook dit jaar hebben renners als Wout Van Aert en Marianne Vos veel wedstrijden in het veldrijden en wegwedstrijden gewonnen met katoenen banden van beide merken. Wij zijn opgetogen dat een icoon uit de Nederlandse fietsindustrie de mogelijkheid heeft om zich verder te ontwikkelen in een internationale structuur.”


Ook het team Alpecin-Fenix gebruikt zowel Vittoria- als A. Dugast-banden, wat alle rijders, inclusief Mathieu Van Der Poel, erg goed doet. "We zijn erg blij met de steun van Vittoria. De soepele katoenen karkassen zorgen voor uitstekende rolprestaties, waardoor onze rijders al het vermogen kunnen gebruiken in lange races tot aan de eindsprint, wat alleen al in het huidige seizoen tot 10 overwinningen heeft geleid. Onze cyclocross-rijders gebruiken A. Dugast ook in de winter tijdens veldritten. Het samenbrengen van het merk A. Dugast met Vittoria zal zeker de vooruitgang in wielerprestaties ondersteunen."


Vittoria Group heeft het volledige eigendom verworven van A. Dugast. Algemeen directeur Richard Nieuwhuis, die met de overdracht een minderheidsbelang heeft verkregen in Vittoria Group, zal samen met zijn historische medewerkers A. Dugast blijven leiden, terwijl hij daarnaast een actieve rol zal opnemen in de innovatieprocessen van de Vittoria Group. Richard Nieuwhuis licht toe: “In Vittoria Group hebben we een partner gevonden waarmee we geweldige dingen kunnen bereiken voor de toekomst van A. Dugast en fantastische producten kunnen maken voor de atleten. Ik vind het geweldig om bij te kunnen dragen aan de innovatieve drive van het team.”


Vittoria en A. Dugast zullen hun commerciële krachten bundelen en wereldwijd een breder gamma van producten aanbieden aan hun partners en klanten. Vittoria Group zal blijven ontwikkelen en produceren in Thailand, terwijl de A. Dugast-fabriek in Nederland een regionale aanwinst zal zijn voor circulaire oplossingen en de ontwikkeling van duurzame producten. Stijn Vriends, President & CEO van Vittoria Group, legt uit: “Wij zijn enorm trots met Richard samen te werken om het assortiment van A. Dugast nog rijker te maken en samen de volgende prestatieniveaus en duurzaamheid in fietsbanden te vinden."


Over A. Dugast

A. Dugast is marktleider op het gebied van katoenen en zijden tubes voor veldrijden, baan- en wegwielrennen. Het merk is van origine Frans, maar werd in 2002 gekocht door Richard Nieuwhuis, waarna de productie en ontwikkeling verplaatst werd naar de omgeving van

Oldenzaal (Nederland). Sindsdien zijn de producten de norm geworden voor topkwaliteit in het veldrijden, gebruikt door en geliefd bij de meeste professionele rijders en winnaars van de vele races en kampioenschappen.A. Dugast-banden worden online en via geselecteerde partners wereldwijd verkocht. Meer informatie op www.a-dugast.com.


Over Vittoria

Vittoria is 's werelds toonaangevende merk van hoogwaardige fietsbanden, bekend om haar unieke grafeen compounds en geavanceerde katoenen en nylon karkassen. Vittoria produceert in haar fabrieken in Thailand en verkoopt via haar filialen in Azië, Europa en

Noord-Amerika. Met haar wereldwijde R&D-capaciteiten ontwikkelt Vittoria fietsbanden voor alle prestatieniveaus op de weg, off-road en in de stad. Vittoria Group is eigendom van haar managers en het investeringsfonds Wise Equity. Meer informatie op www.vittoria.com.1.516 weergaven0 opmerkingen
bottom of page