February 14, 2018

April 22, 2017

April 22, 2017

February 1, 2017

Please reload

Recente berichten

Bikemotion

February 14, 2018

1/1
Please reload

Uitgelichte berichten

Ori: Tubeless MTB tube?!

February 1, 2017

Misschien hebt u hier een daar al wat geruchten gehoord over een nieuwe tube die we aan het ontwikkelen zijn, de tubeless tube gemaakt uit katoen met de naam ORI. Dit is een tube zonder binnenband. Een jaar geleden zijn we begonnen om, in samenwerking met Nino Schurter, de binnenband uit de tube te halen. In het begin niet altijd tot volle tevredenheid. Zoals bij elk nieuw product, had ook dit de nodige kinderziekten. Door een goede samenwerking met ook Thomas Frischknecht en het Scott-Odlo team is het binnen een jaar wel gelukt om een hoogwaardig product neer te zetten.

 

 

Met deze tube werd Nino Schurter in Andorra wereldkampioen. Maar we hebben de tube ook getest in het veldrijden en op de weg, met succes! In het veldrijden werden hiermee ook al enkele mooie overwinningen behaald.

 

 

 

 

Op dit moment hebben we de ontwikkeling van de Ori zover dat we deze ook voor het brede publiek in productie nemen.

 

 

Toen de ontwikkeling van de Ori begon, was de opzet om de binnenband uit de tube te halen. Hierdoor wilden we in eerste instantie de kans op lekrijden verkleinen. 

 

 

 

Het bracht echter ook andere voordelen mee:

•   het gewicht van de tube d

 

aalt met 55 g!

•   de kans op lekrijden verkleint. Aan de binnenkant is de tube behandeld met een speciale laag zodat de tube luchtdicht blijft. Daarna wordt er voor het gebruik van de tube nog speciale latexmelk toegevoegd die eventuele kleine gaatjes kan dichten

•   de tube rijdt comfortabeler. Doordat de binnenband weggehaald is, is er een laagje minder in de tube. Door dit weg te nemen, daalt de rolweerstand van de tube.

 

Zoals onze andere tubes is de Ori een handgemaakt product, geproduceerd in Nederland. De Ori is verkrijgbaar in 26”, 27,5”en 29” en leverbaar met elk Dugast MTB profiel (Fast Bird, Rhino XL, Pipisquallo MTB en Ernst), net als de traditionele MTB tube met binnenband. De variant met binnenband blijven we overigens ook nog steeds produceren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief